Referenties

Zonder hulp weer lopen dankzij dry needling

Aan de medewerkers van performenz-instituut Venlo,

Graag wil ik Jean-René Ruitenbeek bedanken voor zijn perfecte behandeling en oefen tips.

Het is hem gelukt om een dame van bijna 67 jaar met veel last van reuma verschijnselen- vooral in de voeten waardoor aangepaste schoenen – en daarbij zeer slechte knieën - die bijna aan vervanging toe zijn – na een behandeling thuis en een behandeling in zijn praktijk – waarbij hij naaldjes gebruikt – weer zonder stok te laten lopen.

Met zo’n deskundige hulp in de buurt blijft het dagelijkse leven toch gezellig.

Chapeau Jean-René, en nogmaals bedankt,

Groetjes Riet Leurs


Plezier in sporten!

In februari 2015 ben ik bij Winni van Performenz Instituut 1 op 1 begeleiding gaan volgen. Mijn doel was vooral de overtollige kilo’s verliezen en fitter worden. In het begin ging het zeker niet zonder slag of stoot, wanneer de biertjes in het weekend me iets te lekker gesmaakt hadden merkte ik de week daarna meteen de gevolgen qua conditie en op de weegschaal.

Na anderhalf jaar personal training kan ik zeggen dat mijn levensstijl enorm veranderd/verbeterd is. Sinds begin dit jaar ben ik naast de personal training begonnen met hardlopen, wie had dat gedacht. 

Door de vele rondjes om het hockeyveld heeft Winni mijn looptechniek bijgeschaafd waardoor ik nu met gemak 2 a 3 keer in de week 10 kilometer kan rennen, naast de 2 keer per week sporten bij Winni.

Tijdens de pittige trainingen van Winni verleg ik mijn grenzen keer op keer, zijn enthousiasme en deskundigheid zorgen ervoor dat ik toch elke keer weer een tandje bijzet. Ik sta dan om 06.45 al in de sportschool en ik kan me geen beter begin van de werkdag wensen. 

In het weekend geniet ik nog steeds van lekker eten en drinken, daarom zijn we er dan ook nog niet helemaal, maar ons doel is zeker in zicht! Al met al kan ik concluderen dat Winni/Performenz Instituut een echte aanrader is!

Rogier van Veggel


‘Helemaal hersteld na een herseninfarct’

21 maart 2014 zou een gewone dag moeten worden voor ons gezin, maar het noodlot besliste anders. Ik, Esther, kreeg op 43-jarige leeftijd een herseninfarct. Dankzij het acuut reageren van mijn man bleef de schade gelukkig beperkt. Toch moest ik maandenlang revalideren, thuis en in het ziekenhuis. Het ging niet zoals ik wilde, en toen besloot ik dat het beter kon. Mijn man kwam met de tip om eens bij Performenz Instituut te informeren en dat was de juiste beslissing.

Na een uitvoerig intakegesprek, kreeg ik een persoonlijke trainer toegewezen die twee keer per week met mij aan de slag ging. Ook op medisch en voedingsgebied kreeg ik de nodige tips en adviezen. Deze aanpak zorgde ervoor dat ik in een half jaar tijd bijna medicijnvrij was, ruim 10 kilo lichter en fit als een hoentje.

Ik heb mijn leven weer terug, in verbeterde vorm! Ik heb weer plezier in sporten (een keer in de week fysiotherapie en een keer in de week small group boxing class) en ik leef gezond.

Met een zeer gemotiveerd team heeft Performenz een positieve draai aan mijn leven gegeven. Een nieuw leven! Ik hoop nog lang van hun diensten gebruik te kunnen maken.

 

Esther van Amerom-Bongarts


‘Een gezond gewicht en mijn conditie terug ‘

Na jaren niet of nauwelijks gesport te hebben kampte ik met veel overgewicht en was mijn conditie ronduit slecht. Ik besloot dat ik hier iets aan wilde doen en onderging een maagverkleiningsoperatie. Vervolgens ben ik bij Performenz terecht gekomen, bij trainer Anita Holtackers. Ik wist namelijk van mezelf dat ik niet de discipline heb om wekelijks meerdere malen naar de sportschool te gaan. Daarom heb ik ervoor gekozen om te werken met een personal trainer.

Dit bleek een gouden greep. Voor mij werkt de persoonlijke begeleiding erg goed, je hebt toch een grotere stok achter de deur dan bij een reguliere sportschool het geval is. Ook vind ik het erg prettig dat het trainen heel erg afwisselend is. Niet elke keer standaard hetzelfde rondje langs de apparaten maar steeds weer wat anders en met andere attributen. Ook het af en toe buiten trainen is een prettige afwisseling. Daarnaast wordt elke training op je persoonlijke situatie en capaciteiten afgestemd.

Ik heb erg prettig met Anita getraind en heb na 9 maanden afscheid kunnen nemen, ruim 50 kilo lichter, met een veel betere conditie en de volle overtuiging dat ik het vanaf nu zelf kan. Wel met de afspraak dat ik altijd mag terugkomen als het sporten weer in het slop zou raken! Ik vind een personal trainer echt een aanrader!

Elise Keiren


‘Fitter en verder met krachttraining’

Ik bezoek Performenz inmiddels ruim een jaar omdat ik op zoek was naar een personal trainer die me verder kon helpen op het gebied van fitter worden en mezelf te ontwikkelen met krachttraining. Dankzij het zeer professionele en kundige advies van Yuri Benders ben ik hier meer dan in geslaagd! Als je al een tijdje vast zit op een bepaald niveau met sporten en je zoekt een team dat je kan helpen om meer uit elke training te halen en om je persoonlijke records te breken, dan moet je bij Performenz zijn! Aanrader!

Njim Ben Acha


‘Ik lig weken voor op het revalidatieschema’

Bij een zwaar verkeersongeval medio januari 2014 brak ik mijn heupkom, bekken, heilig- en schaambeen op meerdere plaatsen. Gelukkig ben ik door het team van Performenz fantastisch geholpen met medische en personal training.

De eerste weken was dit vier keer per week thuis en later is dit schema afgebouwd. Nu ben ik nog een keer per week op het instituut voor personal training.

Dankzij deze intensieve begeleiding lig ik weken voor op het revalidatieschema! Team van Performenz, en dan met name Jean René en Remy: heel hartelijk bedankt!

Marjo Maas-Heger


"Als je te horen krijgt, dat je met een 2-tal hernia's zit, eentje in de onderrug en een in je nek, wil je eigenlijk een operatie voor zijn."

Dus je gaat op zoek naar een goede therapeut. Eerst een tijdje Osteopathie gedaan maar dit bracht niet het gewenste effect. Via een wederzijdse kennis, Janine, die mij jouw naam doorgaf en je eens op de hoogte wilde brengen, zijn we in contact gekomen.
Mijn eerste indruk was, een jonge vent die weet waar hij met mij naar toe wilt. Eerst even lekker bijgepraat over wat ik al had gedaan en jij maakte in de tussentijd notities. Achteraf bleek dat je al bezig was een plan van aanpak te maken. Ik had van Janine al eens over "Dry-needling"gehoord, maar dit nog nooit mogen ervaren. Nadat je mij aan eerste onderzoek had onderworpen, wist je me
meer en meer te overtuigen dat ik een goede keus had gemaakt om me door jou te laten behandelen. De eerste keer met de "naaldjes" was zeker geen onprettig gevoel, af en toe een kreet van mijn kant, maar dat was een goed teken, een teken dat je goed zat. Je vertelde mij ook dat die "pijn" bijna direct diende te verdwijnen, wat ook gebeurde. Het gaf direct al een verlichting.
Na een aantal behandelingen werd de pijn die ik had in mijn onderarmen en handen, steeds minder, ja ik had zelfs GEEN pijn meer. Ook mijn onderrug werd steeds meer pijnvrij. In de tussentijd heb ik wel een aantal onderzoeken in het ziekenhuis gehad, met gesprekken met de heren doktoren. Waarbij tijdens mijn laatste bezoek bij de neurochirurg mij werd verteld, dat hij geen noodzaak meer zag om me te opereren. Mede dankzij jou is, is mij een operatie gespaard gebleven. Top !!
We zijn nu in het stadium, waar ik zeg dat ik binnenkort weer mijn eigen werk kan gaan doen, weer terug de vrachtwagen op. Goed, zei je, maar we staan nu met de rug richting het dal, nu is het zaak om ook weer die berg op te kunnen. Zorgen dat ik weer wat op sterkte kom, waardoor het werken straks weer lekker en vlotjes verloopt. Ik kijk er naar uit. Dat gaat me, met jouw medewerking en oefeningen ook zeker lukken. Ik zeg je nu al, Jean-René bedankt voor datgene je voor mij betekend hebt."

John Faessen


Het roer om!

Op 17-jarige leeftijd heb ik een operatie ondergaan vanwege een acute blindedarm ontsteking. Omdat ik klachten hield na deze operatie is men verder gaan zoeken naar de oorzaak hiervan. Er werd na vele onderzoeken geconstateerd, dat ik de ziekte van Crohn had. Er volgden vele jaren van medicijnen gebruiken, operaties om verklevingen weg te halen of zelfs een heel stuk dunne darm te verwijderen,  regelmatige onderzoeken en behandelingen, intensieve controles en er werd vaker een ander/nieuw medicijn gegeven om te zien of ik daar beter op reageerde.In principe was er weinig verschil en maakte het niet echt uit welke medicijnen men mij voorschreef.  Ik leerde met de ongemakken te leven, was echter veel te mager (50 kg.) en had ook heel veel moeite dat beetje gewicht vast te houden!

 

Tijdens mijn zwangerschappen had ik bijna nergens last meer van. Maar na de zwangerschappen kwamen de klachten in alle hevigheid terug. Ik kwam vervroegd in de overgang door het gebruik van de medicatie.In de zomer van 2010 heb ik een lichte hersenbloeding gehad en na vele behandelingen en een second opinion ben ik in 2013 bij Performenz Instituut terecht gekomen. In samenspraak met mijn specialist en huisarts ben ik het gebruik van de medicatie gaan verminderen. Ik was zo'n 14 kg aangekomen en wilde hier iets aan gaan doen zeker omdat ik altijd moeite had gedaan om mijn gewicht vast te houden.  Ik was al 2 jaar intensief aan het sporten, helaas zonder resultaat.Toen ik bij Jean-René terecht kwam heeft hij mij fantastisch geholpen met allerlei soorten van oefeningen én motivatie, die zowel voor de ademhaling als voor mijn ziekte van Crohn geweldige resultaten  hebben opgeleverd. Hij vertelde waarom een oefening goed of minder goed was voor me, deed ze zelf voor, hij was zeer kritisch op de uitvoering van de oefening, omdat die anders niet het resultaat zou hebben, dat hij zou moeten hebben en maakte zelfs via filmpjes van de door mijzelf uitgevoerde oefening duidelijk, hoe het wel en hoe het zéker niet moest! Heel prettig als je een bepaalde oefening thuis wilt herhalen! Zijn enthousiasme is aanstekelijk en helpt je vooruit! Het was beslist niet altijd gemakkelijk, hij laat je pittig werken, maar het resultaat is wel, dat ik géén medicijnen meer slik voor de ziekte van Crohn (slikte 16 tabletjes per dag, nu enkel nog bloedverdunners en ijzer),  me stukken fitter voel en vooral ook weer zin heb om aan mijn conditie te (blijven) werken. Ik heb weer zin én energie om van alles en nog wat aan te pakken!

Wat ik in okt. 2013 nooit voor mogelijk had gehouden was dat ik de 25km wandeltocht van de Venloop zou lopen in maart 2014! Ik heb het gedaan, heb het met gemak gehaald en ik heb er van genoten! Het wandelen blijf ik doen, maar het hoeft van mij niet persé de Venloop te zijn, ik loop liever in een wat rustiger decor net zoveel km’s om te genieten van alles om mij heen en om mezelf geestelijk ook weer op te laden voor nieuwe uitdagingen, want dát doe je! 

 

Performenz Instituut is een prima plek om te werken aan je gezondheid, zowel fysiek als geestelijk en dat ligt zeker ook aan de persoonlijke wijze waarop men met mensen werkt en omgaat! Alle lof voor de medewerkers van dit instituut! Ik beveel het bij iedereen aan! Ik wens hen alle succes toe!

Marion Stiene