Postural alignment

Postural alignment

Postural Alignment Therapie: lekker bewegen dankzij een goede houding

De term Postural Alignment staat voor ‘verbetering van de houding’ en dat is precies wat het doet. Je houding wordt enorm beïnvloed door je spieren, pezen en onderhuids weefsel. En daarmee hebben deze ook invloed op je dagelijkse bezigheden, zoals je werk, huishoudelijke taken en spelen met je (klein)kinderen. En als je jarenlang vaak in dezelfde houding zit of dezelfde beweging maakt, kun je last krijgen van stijve spieren waardoor deze af en toe ‘vastlopen’. Dit veroorzaakt vaak bewegingsafwijkingen of zelfs een asymmetrie in de houding.

Een of meer gerichte therapeutische Postural Alignment sessies kunnen ervoor zorgen dat je houding verbetert, zodat je weer pijnvrij en vrij van beperkingen kunt bewegen.

Opzet

Je ontvangt de therapeutische sessie in beginsel individueel en bij ons op locatie. Neem altijd een handdoek mee, voor de hygiëne.

Meestal krijg je behalve mobiliteitsverhogende of juist spanningsverhogende oefeningen, gerichte massages of Medical Taping ook houdings- en beweegadviezen, die je helpen je houding duurzaam te verbeteren.

Een sessie Postural Alignment Therapie duurt gemiddeld ongeveer 30 tot 45 minuten.

Duur

Hoeveel sessies nodig zijn is afhankelijk van de ernst van de klachten. Soms verdwijnen de klachten al na één sessie, maar soms zijn er meerdere sessies nodig voordat je houding duurzaam is verbeterd.

Wanneer

Je kunt elke dag terecht voor een gratis intakegesprek, om te bekijken of Postural Alignment Therapie kan helpen jouw klachten te verhelpen. Maak daarvoor wel eerst een afspraak.

Voordelen

De voordelen van Postural Alignment Therapie:

  • Helpt je met een juiste lichaamshouding
  • Pijn- en klachtenvrij bewegen
  • Soms al resultaat na één sessie
  • Stimuleert de doorbloeding en verhoogt je weerstand
  • Goed voor lichaam en geest

Door

Je kunt voor een Postural Alignment Therapie terecht bij onderstaande collega’s: