Gezond leren eten

Voedingsplan op maat

Voedingsplan op maat: je bent wat je eet

Met een voedingsplan op maat zorg je voor een nog betere balans tussen lichaam en geest. Of je nu gewicht wilt verliezen of je voeding optimaal wilt afstemmen op je trainingsprogramma, onze deskundige professionals begeleiden je bij het behalen van jouw resultaat.

BGN-gewichtsconsulent

Wil je verantwoord en onder begeleiding gewicht verliezen? Kies dan voor de BGN-gewichtsconsulent van Performenz Instituut. Deze begeleidt cliënten, al dan niet met gewichtsproblemen, volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Doel van dit traject is ervoor te zorgen dat je een duurzaam gezond eet- en leefpatroon aanleert en volhoudt.

Orthomoleculaire voeding

‘Laat je voeding je medicijn zijn' schreef de Griekse arts Hippocrates ooit. Dat principe wordt tegenwoordig toegepast in de orthomoleculaire behandelwijze. Hierbij wordt ernaar gestreefd om met je voeding zoveel mogelijk noodzakelijke en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen, en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Met het doel ziektes te voorkomen en te behandelen kan het nodig zijn om, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in te nemen. Deze voedingssupplementen, in de vorm van tabletten of capsules, bevatten een hoog gehalte aan stoffen die in kleinere hoeveelheden in de voeding voorkomen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden. 

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen. Toch kunnen deze elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang dat een arts, apotheker of therapeut er van op de hoogte is wat je gebruikt.

Sportvoeding 

Dit is een speciaal voedingsprogramma op maat, samengesteld op basis van je huidige voedingspatroon en de doelen die je wilt bereiken.

Opzet

In een persoonlijk intakegesprek bepalen we welke aanpak het beste past bij jouw situatie om een optimaal voedingsplan te kunnen samenstellen. Vervolgens spreken we af wat de vervolgstappen zijn.

Duur

Hoe lang het duurt voordat we een persoonlijk voedingsplan hebben kunnen samenstellen hangt af van jouw situatie. Vervolgens word je gedurende een langere periode begeleid zodat jij jouw eigen voedingsplan helemaal eigen kunt maken.

Wanneer

Je kunt op alle dagen terecht voor een intakegesprek. Maak hiervoor wel een afspraak.

Voordelen

De voordelen van een Voedingsplan van Performenz Instituut:

  • Volledig afgestemd op jouw situatie en doelen
  • Eventueel inclusief Lab-test
  • Deskundige begeleiding door professionele coaches
  • Een betere balans tussen lichaam en geest

Door

Je kunt voor een Voedingsplan op maat terecht bij: