Bericht

Tijd voor rust? Tijd voor een sportmassage!

 

Als je doelgericht gaat trainen, krijgen je spieren en gewrichten het zo nu en dan zwaar te verduren. Het is daarom van belang je spieren zo nu en dan te verwennen met een rustdag. Op zo’n dag geef je je lichaam en geest de kans om bij te komen en zichzelf te herstellen. Een goede (sport)massage kan overbelasting van het totale lichaam en lokale overbelasting verhelpen. Hoe werkt dat precies? Je leest het in onze blog van deze maand.

Door overbelasting ontstaan reacties als spierpijn, stijfheid, verhoogde spierspanning en een minder goede doorbloeding. Dit geeft een vervelend gevoel. Een sportmassage helpt op de eerste plaats het lichaam te herstellen en op de tweede plaats het lichaam te ontspannen. Door het masseren stimuleert de doorbloeding van je lichaam waardoor voedingstoffen en zuurstof beter worden doorgegeven naar de organen die het nodig hebben. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd met hulp van een massage.

Een sportmassage is een echte traktatie voor je lijf

Een sportmassage is anders dan een gewone massage, omdat er andere handgrepen worden uitgevoerd met het doel de conditie van het lichaamsdeel of sporter te verbeteren of de blessure die behandeld wordt te verhelpen. In de huid en in de spieren gaan de haarvaten meer open staan waardoor de doelbloeding verbetert. Ook neemt de spierspanning af door de druk die wordt uitgeoefend tijdens de massage. Een bijkomend voordeel is dat je lichaam en geest ontspannen door een dergelijke massage. Een echte traktatie voor je hele lijf.

Het team van Performenz Instituut is opgeleid om professionele sportmassages te geven. Ben jij toe aan een heerlijk ontspannen moment, of wil jij iemand graag een relax cadeau geven? Lees hier meer en neem contact met ons op, dan kijken we samen wat we voor je kunnen doen.